Samtaleterapi

Få professionel samtaleterapi i Holstebro i rolige omgivelser. Ring på 5085 0034 for at få en indledende snak.

Samtaleterapi bringer dig videre i livet. Her får du en professionel sparringspartner der skaber indsigt og forandring gennem samtale. Har du brug for en at samtale med en som forstår dig, en som er i stand til, at sætte sig ind i din verden og din problemstilling, og som kommer med en livslang erfaring at trække på? Det kunne være mig.

Ring på 5085 0034 eller bliv ringet op her. Så tager vi en indledende snak om de problemer du går rundt med.

Samtaleterapi handler om at få et overblik og få afdækket dine problemer – så du kan gøre det, der løsner op og fjerner årsagen til dine problemer. Det handler at finde ind til årsagen til din problemstilling, og løse den.

I samtaleterapien arbejder vi ud fra din model af verden. Her lærer du at du reagerer ud fra din model af verden – ikke ud fra virkeligheden. Generelt kan vi sige, at du arbejder fra dine filtre som vi kalder generaliseringer, udeladelser og forvrængninger .

Det er disse personlige filtre, som vi alle har en masse af, vores input filtreres igennem, og som vi skal være opmærksomme på, når vi kommunikerer og samarbejder med andre.

Generaliseringer
Vi sammenholder typisk noget ukendt med noget, vi kender i forvejen. Det vil sige, at vi har en tendens til at putte alt vi hører og oplever i nogle kasser, så vi ved, hvor vi har det. Det skaber tryghed, men er ikke altid så godt og præcist, som det kunne være.

Udeladelser
Når vi f.eks. siger “Nu sætter de igen prisen op!” indeholder flere udeladelser, Hvem er “de”? Hvad betyder “igen”? Og prisen på hvad?
Selv om sådan en udtalelse typisk sker i kontekst (f.eks. en snak om offentlig transport), er det stadig uvist, hvem “de” er.

Forvrængninger
Der findes flere typer forvrængninger. Et eksempel er, at vi kan tillægge andre mennesker et motiv, som de ikke har – udelukkende på grund af en enkelt handling. En bekendt kommer ½ time for sent til et møde, I har aftalt. Du er i mellemtiden blevet i tvivl om, hvor god en ven denne bekendte er, fordi du tænker, at han ikke respekterer din tid og jeres aftaler.

Ring på 5085 0034 eller bliv ringet op her. Så tager vi en indledende snak om dine mål og drømme.