Psykoterapi

Hos Effektiv Coaching arbejdes der med psykoterapi ud fra den kognitive terapi, hvor negative tankemønstre og adfærd hos fokuspersonen kan have en direkte negativ effekt på mange aspekter af ens selvopfattelse og relation til andre mennesker.

Psykoterapi er processen i at arbejde med at udvikle positiv tænkning og håndtere ens færdigheder og behandle psykiske problemer som psykisk sygdom og traumer. 

Psykoterapi er også en måde at hjælpe folk med en bred vifte af psykiske sygdomme og følelsesmæssige vanskeligheder på. Psykoterapi kan hjælpe med at eliminere eller kontrollere forstyrrende symptomer, så en person kan fungere bedre og kan øge trivsel og mentale tilstand. Problemer hjulpet af psykoterapi omfatter vanskeligheder i at håndtere det daglige liv; virkningen af traumer, medicinsk sygdom eller tab, som en elskedes død og specifikke psykiske lidelser, som depression eller angst. Der er flere forskellige typer psykoterapi, og nogle typer kan virke bedre mod visse problemer end andre. Psykoterapi kan anvendes i kombination med medicin eller andre terapiformer.

Psykoterapi kan være kortvarig (enkelte sessioner), der beskæftiger sig med øjeblikkelige problemer eller langsigtede (måneder eller år), der beskæftiger sig med langvarige og komplekse problemstillinger. Målet med behandling og varigheden for, hvor ofte og hvor længe man skal mødes, planlægges i fællesskab af fokuspersonen og terapeuten.